Readers like you help support my blog. When you make a purchase using links on our site, we may earn an affiliate commission! Thank you!

Tuesday, January 31, 2006

HijackThis

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα διαγνωστικό εργαλείο που πρέπει να το παίρνουμε πολύ στα σοβαρά, γιατί μια κατά λάθος διαγραφή μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στο PC μας. Για αυτό τον λόγο πρέπει πριν την οποιαδήποτε διόρθωση, αν δεν είμαστε σίγουροι να ρωτάμε κάποιον που ξέρει. Το εργαλείο αυτό το κατεβάζουμε από ΕΔΩ. Είναι σε μορφή zip. Το ξεζιπάρουμε σε μόνιμο φάκελο στον δίσκο C. ΟΧΙ στο desktop ούτε στα Temporary files, για να μπορούμε να κρατάμε τα backups σε διάφορες αλλαγές που κάναμε και θέλουμε να αναιρέσουμε.

Η πρώτη εικόνα είναι από το πρώτο παράθυρο που μας ανοίγει το HijackThis:



Επιλέγουμε Do a system scan and save a log file.

Αμέσως μετά το scan, θα δείτε τις δυο παρακάτω εικόνες:



Επιλέγουμε από την μπροστά εικόνα το log, μετά Επεξεργασία --> Επιλογή όλων. Ανοίγετε ένα παράθυρο απάντησης στο forum και κάνετε επικόλληση. Αν τυχόν χρειαστεί και σας πουν να φτιάξετε κάτι, πατάτε πρώτα το κουμπί που λέει Config και θα δείτε αυτήν την εικόνα:



Τσεκάρουμε την δεύτερη, τέταρτη και πέμπτη επιλογή, αν δεν είναι ήδη από το πρόγραμμα τσεκαρισμένες. Μετά πατάμε το κουμπί BACK. Πατάμε Do a system scan only. Βλέπουμε αυτήν την εικόνα:



Tσεκάρουμε ό,τι μας έχουν πει πως χρειάζεται φτιάξιμο και πατάμε Fix. Μετά κάνουμε επανεκκίνηση του PC και πάλι scan και βλέπουμε αν έφυγαν αυτά που έπρεπε. Αν κατά λάθος διαγράψουμε κάτι που δεν έπρεπε, πατάμε Config και μετά Backup. Θα δούμε σε αυτήν την εικόνα τι έχουμε διαγράψει:



Για να το επαναφέρουμε, το τσεκάρουμε και πατάμε Restore.

Αν τυχόν μας ζητηθεί μια λίστα από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων, μπορούμε να την παράγουμε με το HijackThis.
Κάνοντας τα ακόλουθα:

Κάντε διπλό κλικ στο HijackThis.
Κάντε κλικ στο Open the Misc Tools section.
Μετά κλικ στο Open uninstall manager.
Μετά κλικ στο κουμπί save list. Θα ανοίξει το σημειωματάριο με ένα αρχείο, λίστα από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων.