Readers like you help support my blog. When you make a purchase using links on our site, we may earn an affiliate commission! Thank you!

Monday, January 13, 2020

Η Όπερα του Σίδνεϊ ευχαριστεί τους πυροσβέστες της Αυστραλίας




Με φωτογραφίες που προβλήθηκαν στα «φτερά» του κτιρίου της Όπερας του Σίδνεϊ τιμήθηκαν οι πυροσβέστες που μάχονται ενάντια στις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται στην Αυστραλία. Οι προβολές αποτελούν έναν φόρο τιμής στους πυροσβέστες αλλά και στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πολύμηνες πυρκαγιές, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καπνό. Σε μία από τις φωτογραφίες απεικονίζεται ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τη φράση "thank you firies". Σε μία άλλη φωτογραφίες φαίνονται αγκαλιασμένοι εθελοντές πυροσβέστες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των άγριων ζώων από τις φλόγες. Δεκάδες εκατομμύρια δολάρια έχουν συγκεντρωθεί για την ανακούφιση των πληγέντων, ενώ οι φωτιές στην Αυστραλία απασχολούν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του διεθνούς Τύπου. Από τον Ιούλιο, 20 άτομα, ανάμεσά τους και τρεις πυροσβέστες, χιλιάδες ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες και εκατομμύρια άγρια ζώα έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές.



Ο αυστραλιανός Ερυθρός Σταυρός αναφέρει ότι η ανταπόκριση στις εκκλήσεις του υπήρξε εντυπωσιακή σε ταχύτητα και εύρος. Στα ταμεία του συγκεντρώθηκε ποσό της τάξης των 44 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ πακέτα στήριξης ύψους 5.000 δολαρίων άρχισαν να πιστώνονται στους πληγέντες. Περισσότερα χρήματα προορίζονται για να χτιστούν εκ νέου οι κοινότητες που καταστράφηκαν, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Πηγή: www.lifo.gr  

No comments:

Post a Comment